Kako izabrati pravi rođendanski poklon za najbolju drugaricu?

Retko ko se nije suočio sa ovim pitanjem i danima lupao glavu pokušavajući da osmisli rođendanski poklon koji neće završiti na dnu ormana, na najvišoj ili najnižoj polici, ili, da na trenutak udovoljimo svojim najgorim noćnim morama, u kanti za smeće.

Biranje bilo kakvog poklona dovoljno je težak zadatak sam po sebi. Međutim, kada biraš poklon za najbolju drugaricu, suočavaš se sa velikim izazovom koji ne treba olako shvatati. Znajući koliko je važno da posvetiš dovoljno pažnje izboru poklona za svoju najbolju prijateljicu, hajde da vidimo šta sve treba da imaš na umu da izabereš pravu stvar. Ako sumnjaš u svoje sposobnosti za biranje dara za pamćenje ili ti treba pomoć da iskristališeš ideje koje već imaš, podelićemo sa tobom nekoliko saveta koji će ti olakšati ovaj zadatak.

Foto: pexels.com

Nikad ne zaboravi za koga kupuješ poklon

Radi se o tvojoj najboljoj drugarici, i ti je poznaješ mnogo bolje od nas. Razmisli o tome šta bi ona mogla da poželi za rođendan. Zapitaj se da li je u poslednje vreme pomenula neki predmet koji bi htela da ima, ali nemoj se time ograničavati. Možda postoji nešto što je poželela odavno, čak i kad je bila dete, ali nikada nije bila u prilici da to sebi kupi. Ako joj to bude poklon od tebe, njena radost zbog toga što najzad to ima sigurno će biti još veća.

Dok razmišljaš o tome šta bi mogla da poželi da ima, nemoj da zanemariš i darove koji nisu predmeti. Tvoja drugarica bi možda radije posetila neko posebno mesto, otišla na koncert ili predstavu, ili isprobala neki restoran ili klub u kom ranije nije bila. Možeš čak i da se udružiš sa vašim zajedničkim prijateljima i organizuješ joj rođendansku žurku za pamćenje. Šta god da odlučiš, ne zaboravi da je to poklon za nju a ne za tebe, pa se i fokusiraj na njene želje i trudi se da ispoštuješ njen ukus.

Kupićeš nešto, ali šta i gde?

Ako se odlučiš za kupovinu poklona a ne neku od ostalih ideja koje smo malopre naveli, pred tobom je i dalje veliki izazov. Kako ćeš odlučiti šta da kupiš i gde ćeš to tražiti?

Siguran izbor – nakit i krpice

Kada kupuješ poklon, ne zaboravi da i dalje imaš na umu slavljenicu. Ako želiš da ona od tvog poklona ima koristi, možeš da joj pokloniš nakit ili odeću za bilo koju priliku.

Skloni smo da mislimo da su nakit i odeća bezlični pokloni koje kupujemo onda kada baš ne znamo šta bismo drugo. Međutim, ono što svako od nas nosi je oličenje našeg stila, a stil je nešto što je itekako individualno.

Ako dobro poznaješ ukus svoje drugarice i znaš koji tip odeće ili nakita i veličinu nosi, možeš da joj pokloniš nešto što će nositi dugo i sa zadovoljstvom. Odlučiš li se za takav poklon, poznati onlajn butici mogu da budu baš ono što ti treba. Uzmi naš Sinsay kupon ili pogledaj Mohito sniženja, i obraduj drugaricu interesantnim komadom odeće ili nakita koji kao da je pravljen baš za nju!

Sadržaj po njenoj meri

Možda tvoja drugarica i nije neki obožavalac odela i nakita, ali zato voli da igra igrice, gleda filmove, ili – zašto da ne – i jedno i drugo. Ako želiš da joj pokloniš nešto što će joj doneti sate i sate uživanja kad god poželi, razmisli o nekoj video igri koja bi njoj mogla da se dopadne ili pretplati za usluge strimovanja poput HBO Max-a. Uz kupon za popust, ovo bi mogao biti pristupačan poklon u kome će uživati mesecima, pa i duže!

"Uradi sam" varijanta

Da li osoba za koju kupuješ rođendanski poklon voli da pravi predmete poput nakita ili sitnica za svakodnevni život? Možda šije, slika, ili se bavi muzikom?

Koji god zanimljiv hobi da tvoja drugarica ima, možeš da joj pokloniš nešto što joj je za taj hobi neophodno, a to možeš kupiti jeftinije uz promo kodove za hobi opremu i materijal. To će sigurno ceniti ne samo zbog toga što bi to bio poklon baš po njenoj meri, već i zato što joj je potrošni materijal za to čime se bavi sigurno uvek potreban. Zaviri u Artmie, na primer, ako je tvoja drugarica kreativac ili pogledaj šta nude prodavnice poput Muzikera ako se bavi muzikom.

Poklon za kuću ili stan

A možda tvojoj drugarici treba nešto za stan ili kuću. Ako se, na primer, skoro preselila u novi prostor, ovo rešenje bi moglo biti pun pogodak. Možda i dalje živi u istom stanu ali obožava da povremeno osveži svoj životni prostor nekom novom kutijom ili mekim jastučićima. U svakom slučaju, pogledaj Emmezeta onlajn akcije i sigurno ćeš naći raznorazne sitnice za njen dom.

Ne zaboravi na sopstvene mogućnosti

Mogućnosti je mnogo, i više nego što smo ovde naveli. Za koju god da se odlučiš, osim što treba da vodiš računa o tome šta bi tvoja drugarica najviše volela, bilo bi dobro i da vodiš računa o sopstvenom budžetu. Potraži prodavnice sa sniženjima , ali ne zaboravi da potražiš i kupone za popuste. Kad god je to moguće, iskoristi priliku da kupiš što povoljniji poklon koji će tvoja najbolja drugarica dugo čuvati i pamtiti.

I da ne zaboravimo da pomenemo ono najvažnije – šta god da joj pokloniš, ono najbolje što tvoja drugarica od tebe može da dobije su tvoja pažnja i iskrene čestitke tog važnog dana.

Srećno u izboru i lep provod na proslavi rođendana! A do sledećeg viđenja, pogledaj našu ponudu kupona i ko zna, možda baš tu pronađeš to zrno inspiracije koje ti nedostaje da osmisliš savršen poklon!

Miljana Milovanović - Mega Kuponi

Svakoga dana iznova dokazuje da se od reči itekako može živeti. Na nezadovoljstvo starije rodbine, nada se da nikada neće naći "pravi" posao.

Uživa u posmatranju i upoznavanju sveta oko sebe, ali sa bezbedne distance. Dete u njoj je još uvek tu, samo je malo opreznije. Sa živim interesovanjem prati sve češće promene u svom životu, a ponekad u njima i učestvuje.

Nada se da će jednog dana više vremena moći da posveti čitanju i više snage pisanju za svoju dušu. Do tada, odmara se uz serije i filmove, a zadovoljstvo nalazi u kombinaciji gorke kafe i slatke čokolade.