Kad pada Crni Petak 2023. i gde naći najbolje popuste?

Pokupismo mi svašta nešto od Amera. Idemo u “šopinge”, otvaraju se lokali koji prodaju burgere odmah pored lokala sa pljeskavicama, a odskora, imamo i Starbaks!

I ne, nema tu ništa loše, sve dok ne pokušaju da nam prodaju njihove inče umesto našeg predivnog metričkog sistema! Neke stvari su nam zaista falile a da to ni znali nismo - Mekovi drive thru su Bogom dani kad pregladniš, a i Netfliks i Dizni plus su nam zaista trebali za idealne filmske večeri.

Još jedan odlični fenomen koji smo pokupili od njih je takozvani Black Friday, iliti Crni Petak. Mada naziv zvuči pomalo apokaliptično, jedino što se tada tragično događa su gužve u tržnim centrima kada svi navale da ugrabe ove sjajne kupone i popuste!

Dap, Crni Petak sa fantastičnim popustima dolazi u naše prodavnice i ove godine, donoseći sjajne cene i rasprodaje! Hajde da vidimo šta je sad pa to, zašto sad pa to, i kako da izvučeš najviše kupovine za najmanje para ove godine!

Šta je Crni Petak?

Mi baš volimo da slavimo, to je neosporno. Slave, rođendani, imendani, Božići, Nove Godine, Uskrsi…prilike za slavlje, a i za kupovine novih odevnih komada i poklona imamo napretek. Slična stvar događa se i u Sjedinjenim Američkim Državama u zimskom periodu, odakle potiče i ovaj dan.

Naime, nakon njihovog Thanksgiving-a, koji tradicionalno pada poslednjeg četvrtka u novembru, mnogi zaposleni dobijali su slobodne dane sutradan, u petak. Prodavci su skočili na tu priliku - jer, prodavci - i odlučili da svojim kupcima, dok su još srećni od ćuretine, ili isfrustrirani od provođenja vremena sa svojim porodicama, ponude sjajne popuste na razne proizvode.

Foto: pexels.com

Pametni Amerikanci iskorišćavaju ove sjajne popuste još od 50ih da obave novogodišnju kupovinu na vreme, mada se termin Crni Petak pojavio tek 1990ih u novinama i reklamama. Kako je Crni Petak postao vrtoglavo popularan, brzo se pretvorio u Crni Vikend, a sa pojavom online prodavnica dodat mu je i Cyber Monday, odnosno Sajber Ponedeljak, kada su sumanuti popusti na online proizvode. Ukratko, četiri dana sjajnih popusta!

Kod nas su se ove rasprodaje i popusti pojavili tek nedavno, ali su brzo dobili na popularnosti. Ko još može da odoli kupovini po toliko dobrim popustima?

A kad je Black Friday ove godine?

Kako se Black Friday održava poslednjeg petka u novembru, Crni petak 2023. pada 24. novembra, a Sajber ponedeljak pada 27. novembra. Sasvim dovoljno vremena da se pripremiš za ove dane i ove popuste, jer je odlična prilika da ugrabiš sve ono što ti:

  • treba,
  • želiš,
  • znaš da neko drugi želi za Božić,
  • ili prosto moraš da imaš i kupio bi u svakom slučaju, al što da i ne uštediš.

Kako se pripremiti za Black Friday?

Kažu da se u kupovinu nikad ne ide bez spiska i na prazan stomak. Em ćeš potrošiti više novca, em ćeš i dalje biti gladan dok se ne vratiš kući, osim ako nisi jedna od onih osoba koje nije blam da otvore artikal u radnji i plate omot na kasi. Slična stvar je i sa Black Friday. I ne, ne moraš kampovati ispred prodavnica kao što to čine preko da bi se laktao za novi telefon sa drugim kupcima.

Najpametniji način da iskoristiš popuste za Crni Petak jeste da napraviš spisak i popišeš sve što ti treba i ono što želiš da kupiš što povoljnije. Ili, prosto, pogledaj naše kategorije proizvoda, jer da, tu smo i za Crni Petak da pomognemo da ne propustiš ni jedno sniženje!

Dakle, prva stavka - prošetaj se po kući, obiđi svoj ormar, razmisli da li imaš zimske gume na autu, i koliko još puta možeš da čukneš TV da proradi pre nego što ga razbiješ. Najodgovorniji će ukombinovati oba, odnosno sastaviti spisak, a onda prošetati po ovim sjajnim kuponima za Crni Petak. Tako će sigurno pronaći šta im treba, a i ono što inače žele, a ne bi mogli da ukalkulišu u budžet bez ovih sjajnih Black Friday popusta, i najoptimalnije iskoristiti ovaj dan kupovine.

Budžet. Mrzimo tu reč, ali retko ko ima bogatu tetku u Austriji koja mu je ostavila nasledstvo. Važno je imati u vidu i svoj budžet prilikom sastavljanja spiska. Idealno je izbegavati online šoping u danima pred Crni Petak, i sačuvati novac da sve to kupiš na sjajnim rasprodajama. Matematika je jasna da su uštede neverovatne - i sigurno ćeš moći da kupiš čak dve stvari po ceni jedne. I da imaš kolač i da ga jedeš, što bi rekli Amerikanci.

Foto: pexels.com

Šta da dodam na spisak - šta je tad na popustu?

Ukratko - sve. Sve prodavnice koje vidiš na našem sajtu nudiće manji ili veći popust za Crni Petak, pa je pitanje samo šta će biti sa etiketom 80% popusta, a šta sa 30%. Da bi se ovaj dan kupovine (a i Sajber Monday) dobro isplanirao - prouči koje prodavnice imamo u ponudi! Možeš se prijaviti i na bilten, te ti ponude mogu stići na mail, bez da moraš da klikćeš refresh svaki dan.

Nećemo sad da te bombardujemo informacijama, ali evo nekoliko opcija, za svaki slučaj. Opredeli se za sjajne nove krpice za sve ukućane u CROPP-u, Mohito-u ili u factcoolu. Možeš i da obezbediš sebi sjajnu belu tehniku ili nameštaj po neverovatnim cenama u Emezzeta-i, ili nabavi detalje koji čine dom u Sinsay-u.

Plus, tu su uvek AliExpress i LightInTheBox za sve one neobične gedžete i poklone za najmilije. Skokni i u Artmie i opremi se za kreativne momente tokom prazničnog odmora. Ne zaboravi na Sajber Ponedeljak, i odaberi svoj VPN, ili konačno pokreni svoj sajt uz Namecheap.

Najvažnije, ugrabi svoj Roomba usisivač - znamo da želiš jednog da te prati po kući i usput i čisti! 100% ti treba, a da u isto vreme nije dovoljno prioritetan da za njega platiš punu cenu, stoga je Crni Petak idealna prilika da se častiš jednim!

Napetost raste, počni da zagrevaš prste za kliktanje na korpu!

Mada ima vremena do Crnog Petka, nikad nije rano da kreneš sa planiranjem i suzdržavanjem od kupovine po punoj ceni. Isplaniraj svoju neophodnu zimsku kupovinu, novogodišnje poklone, i vidi šta još možeš da uglaviš u svoj budžet pre nego što sjajni popusti za Black Friday koje nećeš naći nigde drugde krenu.

Ono što je najbolje u vezi ovih kupona? Ne moraš se gurati sa drugima po tržnim centrima! Sve što treba je da isklikćeš šta želiš, platiš online, a ima sasvim dovoljno vremena do Božića i Nove Godine da ti pokloni i novogodišnji outfit stignu na kućnu adresu.

Dosta smo čavrljali - skokni do naših kupona i kreni sa planiranjem kupovine već danas. Srećno u lovu na najbolje proizvode i sjajne popuste!

Vladana Donevski - Mega Kuponi

Voli dobru šetnju, epsku fantastiku, jaku crnu kafu, i overthinkovanje. Ima previše hobija - ne stiže ni jednim da se bavi.

Glavna noćna mora su joj paukovi, sekundarna odlazak u šoping i bacanje para na nešto što “može ona to i sama da napravi”. Ceni dobar popust za ono što ne može, a obožava kad preostane za dobar čokoladni sufle.