Vladana Donevski

Voli dobru šetnju, epsku fantastiku, jaku crnu kafu, i overthinkovanje. Ima previše hobija - ne stiže ni jednim da se bavi.

Glavna noćna mora su joj paukovi, sekundarna odlazak u šoping i bacanje para na nešto što “može ona to i sama da napravi”. Ceni dobar popust za ono što ne može, a obožava kad preostane za dobar čokoladni sufle.

Hronični izbegavač buke i gužve, a ponekad i ljudi. Najviše uživa u vikendima u svojoj kućici na selu gde ujutru na tremu piše, a popodne lovi vreme za baštovanisanje, čitanje, slikanje, štrikanje ili šivenje. Uveče spremi svoju famoznu gibanicu i uživa u partiji Katana sa mužem i decom.

Prečesto zalepi sebi prste superlepkom što sve to značajno otežava. Jednom ih je uspešno i proštepala. Niko ne bi pogodio da je pisac koji se nada da će biti sledeći Pračet, pogotovo jer su joj prsti stalno zavijeni u flastere na koje troši najviše kućnog budžeta, odmah nakon renoviranja. Sastavlja nameštaj kao iz šale, krečenje joj je kul, a ume i da poređa laminat.

Oslanja se na internet za apsolutno sve, pogotovo za komunikaciju, učenje, i kupovinu. Prednosti online kupovine otkrila je kada joj je pukla sandala pri šetnji do prodavnice. Naručila u povratku šest pari istih baletanki (ne osuđujte - bile su na popustu!), združila se usput i sa poštarom koji joj ih je u četiri ture i doneo.

Od tada, mučeni poštar nadovukao se akrilnih boja i platna jer ona prosto ne ume da odoli Artmie newsletteru i njihovim popustima. Kupuje knjige online kao da ima mesta za njih. Treća slaba tačka joj je AliExpress, gde budno prati popuste da prođe što jeftinije za pozamanteriju, i gde nabavlja sve te dodatne gedžete za svoju kućicu i ostavu - improvizovanu radionicu.

Omiljeni kućni ljubimac joj je njena Rumba, zvana Žile, (jer zaista oliže pod) i uvek mu se zahvali, kao i ostalim kućnim aparatima, kad završi sa čišćenjem (za slučaj da roboti zavladaju svetom). Veruje da je bila Rumba u prethodnom životu, zbog tendencije skucavanja u nameštaj koju dele.

Zna italijanski i japanski, a može i da ti objasni šta je hosting i kako funkcioniše VPN. Pojavi se niotkuda kad se priča o Džarmušu, kolačima i pasti, svetskim ratovima, ili kriptovalutama. Pije vodu sa česme napolju, uzgaja svoj bosiljak za pesto, i ne boji se miševa. Tripuje da je Diznijeva princeza dok ostavlja kukuruz ispred kapije za srne. Komšije cene da je malo čudna - moguće da jeste, a moguće da samo voli da pije kafu u tišini.

Tekstovi autora ⁨Vladana Donevski⁩


MegaKuponi bilten

Pretplatnici na naš bilten primaju najbolje kupone i akcije direktno na svoj email.

Prijavi se za najveću uštedu!
Ručno testirano 100% besplatno Odjava moguća bilokad