Novogodišnji ukrasi - Gde da okitiš ceo dom za manje od 3000 dinara?

Grejanje uveliko radi i strepimo od računa, mrzimo da se trontamo u šesnaest slojeva ne bi li otišli samo do prodavnice po hleb, i padamo u blagu depresiju kada mrak padne već u četiri popodne. Dap, zima nam je.

I mada još nema snega koji će sigurno da iznenadi putare u sred zime, sigurni smo da smo kolektivno već blago njanjavi i zajedno tražimo svetlo na kraju tunela - ili bar šarene lampice na novogodišnjoj jelci. Dakle, da te podsetimo i oraspoložimo: Zima sa sobom nosi i svoje čari poput novogodišnjih i božićnih praznika.

Sve je nekako lakše pregrmeti uz rusku salatu, toplu čokoladu, i uz gomilu novogodišnjih ukrasa. Da ti pomognemo da dostigneš praznični zen u tvom domu, evo par ideja gde da nađeš dovoljno novogodišnjih ukrasa, a da ne potrošiš više od 3000 dinara:

  • Sinsay - Novogodišnji ukrasi za ceo dom
  • Emmezeta - Kvalitetni novogodišnji ukrasi koji se koriste svake godine
  • AliExpress - Sjajan izbor lampica i novogodišnjih dekoracija za terasu i dvorište

“Da nije malo rano za dekoracije?” Pa, ne.

Da li zaista čudi što jelku svake godine kitimo po malo ranije, dok nismo došli do toga da je mnogi kite već u novembru? Zapravo ne bi trebalo da čudi, jer maltene je nemoguće biti loše raspoložen ispred savršeno ukrašene jelke, šarenih ukrasa, ponekog nasmešenog Deda Mraza i pripadajućim mu novogodišnjim ukrasima u vidu irvasa ili pak, jelena. Dodaj na to topli novogodišnji džemper ili dva, i eto ti recepta za prazničnu čaroliju koja će učiniti da sve brige zaboraviš.

Dok bogati među nama, a ponajviše preko, guraju irvase na krovove i kuća im predstavlja minijaturni Las Vegas u punom sjaju, mnogi od nas pokušavaju da unesu prazničnu čaroliju na mala vrata, ili bar, za male pare. Neki će se usuditi da priušte sebi prelepe novogodišnje ukrase za terasu ili dvorište, dok ćemo većinski gledati da osvežimo jelku i prazničnu trpezu sa nečim, pa, dodatno prazničnim.

Tako da, ako tražiš gde da pronađeš idealne ukrase i dekoracije ne bi li nadomestila spoljašnje smrzavanje unutrašnjom toplinom, a da opet imaš da platiš račun za struju i kupiš poklon svekrvi - evo par predloga gde možeš naći savršene novogodišnje ukrase za kuću po sjajnoj ceni.

Sinsay povoljni ukrasi

Mada svi znamo Sinsay kao prodavnicu gde se možemo obući za sitne pare, tamo zaista možeš pronaći izuzetnu selekciju božićnih i novogodišnjih ukrasa koji se kreću od nekih 300 dinara uz dobar popust, pa do svega par hiljada dinara za velike ukrase. Sve ukupno, za 3000 dinara, možeš dodati po neki praznični element u svaku prostoriju u tvom domu, i još da ti ostane za par toplih, pufnastih čarapa!

Foto: pexels.com

Kad kažemo izuzetnu selekciju novogodišnjih ukrasa za kuću po sjajnim cenama - zaista to i mislimo. Možeš pronaći sve, od advent kalendara za odbrojavanje do praznika, preko prazničnih jastučnica i posteljine, lampica i ukrasa za jelku, venčića za vrata, do stolnjaka za pravi božićni ručak.

Tu ćeš naći i snežne kugle sa krckom oraščićem, pingvine i irvase (dekoracije, ne one prave koje moraš hraniti), tople ćebiće sa prazničnom tematikom i mnogo toga drugog. Čak i ako imaš estetiku koja ne podrazumeva zeleno i crveno - pronaći ćeš ukrase u crnoj, belog, bež, i prirodnim, drvenastim bojama i materijalima.

Emmezeta

Naš drugi predlog je Emmezeta. Nemoj da te uplaši glavna stranica “Nova godina” sa jelkama čije cene idu u nebesa. Jelke su im prvoklasne, ogromne i pune, ali pretpostavljamo da ih možeš naći drugde za malo manje novca.

Sa druge strane, u Emmezeta-i možeš pronaći prelepe novogodišnje ukrase za vrlo male pare. Imaju odličnu kolekciju stajaćih Deda Mrazeva, Krcka Oraščića i gnomova koje nećeš naći nigde drugde, bar ne sa tom cenom. Tu je i odličan izbor girlandi i venčića koji će dodati “ono nešto” - mnogi ne misle na ove detalje, ali ako želiš ukrasiti celu kuću, možda bi bilo dobro da investiraš u njih.

Takođe, pronaćićeš i sjajne novogodišnje svetleće ukrase za tvoju jelku, i prelepe sitne dekoracije za tvoj dom po odličnoj ceni. Sve ukupno, možda nećeš proći sa toliko komada koliko bi prošla u prethodnoj radnji, ali Emmezeta ima ukrase koje nikad neće izaći iz stila i koje ćeš ponosno vaditi i narednih godina, tako da će ti se investicija sigurno isplatiti.

AliExpress - Okiti celu kuću na jednom mestu

Naravno, ako želiš da ideš “all-in” i ukrasiš sve, pa da i kućnog ljubimca obučeš u novogodišnju jelku (Zamisli samo - preslatko!), najbolji i najpovoljniji šoping obavićeš na AliExpress-u, gde je 3000 dinara pravo bogatstvo. Plus, ovde ćeš naći apsolutno novogodišnje dekoracije koje si videla po reklamama i na Instagramu, a i odeću za tvog ljubimca!

Foto: pexels.com

Naime, samo na prvoj strani rezultata za novogodišnje ukrase, šokirao nas je ogroman izbor šarenih lampica, kako u različitim bojama, tako i u oblicima, a čak možeš i naći one kojima možeš kontrolisati boju preko telefona - za samo 68 dinara, i to bez poštarine! Tu je i sjajna ponuda ukrasa i dekoracija za jelku, pa možeš kupiti čak 30 kugli i ukrasa za nekih 700 dinara.

Najvažnije, ovde možeš pronaći i sve one novogodišnje ukrase za terasu i dvorište na kojima si zavidela komšijama. Tu su irvasi na skijama, svetleći jeleni, ogromni lilihipi na naduvavanje, i druge dekoracije koje možeš okačiti napolju, da sad komšije, za promenu, tebi zavide!

Praznične dekoracije kao ključ za prezimljavanje

Kad nas sastavi ova svakodnevnica bez dovoljno vitamina D, važno je fokusirati se na lepe stvari poput božićnih i novogodišnjih praznika. Tu je i par slava između, i srpska Nova godina da nas preturi do dana zaljubljenih i najkraćeg meseca u godini.

Da li je slučajnost da imamo toliko praznika u ovih par, cičazimičnih meseci? Mi odlučujemo da čvrsto verujemo u teoriju zavere da su praznici osmišljeni kao idealan način da preguramo zimu i dočekamo visibabe, a tu su i prelepe dekoracije i poneki poklon ili dva ispod jelke da nas okupiraju. E sad, ako si, nažalost, ti dežurni Deda Mraz u porodici - i za to imamo rešenje - baci pogled na sjajnu novogodišnju ponudu popusta i reši sve poklone odjednom. (Ne zaboravi sebe!)

Dakle, ako želiš da pojačaš ovu prelepu prazničnu atmosferu sa prelepim dekoracijama, i preseliš se u neki drugi, topli, veseli i čarobni svet svaki put kad uđeš u svoj dom - poseti neku od ovih prodavnica, i nabavi sebi novogodišnje ukrase. Garantovano čuda čine za tvoje raspoloženje, a opet će biti nežni prema tvom novčaniku!

Plus, ako se odlučiš da obraduješ sebe jednim Krckom Orašćićem i van tih 3000 dinara, podržavamo te potpuno. Toplo preporučujemo da ako se dvoumiš imaš li dovoljno, smanjiš budžet za poklon svekrvi, i kupiš sebi nešto što će ti popraviti raspoloženje i ulepšati praznike!

Vladana Donevski - Mega Kuponi

Voli dobru šetnju, epsku fantastiku, jaku crnu kafu, i overthinkovanje. Ima previše hobija - ne stiže ni jednim da se bavi.

Glavna noćna mora su joj paukovi, sekundarna odlazak u šoping i bacanje para na nešto što “može ona to i sama da napravi”. Ceni dobar popust za ono što ne može, a obožava kad preostane za dobar čokoladni sufle.