Želiš da ulepšaš svoj dom? Evo gde su zimske akcije nameštaja i dekoracije

Prošla je i kontroverzna srpska Nova godina, jelku smo raskitili, a novogodišnje dekoracije, girlande, i vence ušuškali za dogodine. Bacili smo pogled na uskršnje zeke i koke u obližnjoj kutiji i duboko uzdahnuli, shvatajući da, ako ne napravimo “big deal” od Dana zaljubljenih, imamo još nekih stotinak dana do sledećeg uzbudljivog praznika.

Vratiš se u sobu koja je do pre par dana bila okićena, vesela, i magična, i nekako ti je… meh. Prazno. Ne unosi ti sreću u dušu kad je vidiš. Možda neka nova slika, ili kad bi se ta komoda zamenila, misliš se. Ni tepih ti se više ne sviđa. Ili… da potpuno renoviraš stan? Da platiš nekom da ti sakrije 100 malih gumenih patkica svuda po stanu da se svaki dan iznenadiš?

Sve razumemo - isto je i kod nas. Ne osuđujemo ni one koji ostave jelku i lampice do Uskrsa, za svaki slučaj. No, ako se odlučiš da uneseš promene u svoj dom u novoj godini da nadoknadiš čaroliju, imamo za tebe pet sjajnih prodavnica gde možeš da osvežiš svoj dom, a da ne demoliraš budžet za 2024. i počneš godinu na pašteti:

  • Emmezeta - Od sitnih dekoracija do velikog nameštaja po super cenama
  • Shoppster - Idealni popusti za svaki pedalj tvog doma
  • Huusk - Pokreni ga u kuhinji zajedno za male pare
  • iRobot - Najpovoljnije cene za tvog novog kućnog ljubimca
  • Sinsay - Super povoljni detalji koji dom znače

Unapređivanje doma kao borba protiv post-prazničnog bluza

Naravno da i za ovo što sad osećamo postoji termin: Post-praznični bluz. Ono što ti može biti zanimljivo je da je ovaj bluz zapravo pokazatelj da smo potpuno normalni.

Foto: pexels.com

Tako da - ne treba da te brine želja da razbiješ prozor i dodaš onamo još jednu sobu (ko šiša komšiju kome je tu kuhinja); to je samo tvoj mozak spreman za nove izazove nakon vrlo uzbudljive sezone praznovanja, prejedanja i uživanja u razmenjivanju poklona sa najbližima. Razumi ga - ova nova dosada nije mu baš draga.

Hajde da vidimo gde možeš da mu ispuniš tu želju relativno povoljno, te da tvoj dom izgleda neverovatno i pomogne ti da se opustiš u zimskim danima. Nadamo se da će ga uskoro i sunce i vreme provedeno napolju brzo odmeniti u toj ulozi!

Emmezeta - Sjajni popusti za nov nameštaj

Prvi sajt na koji ćemo ti preporučiti da skokneš dok šacuješ taj prazni ćošak gde je dosad bila jelka je Emmezeta. Prvenstveno zato što ćeš ovde pronaći apsolutno sve moguće komade koji mogu jelku da nadomeste: od neke neobične fotelje, lampe, slike, ili velike vaze sa papasan travom - biće ti na klik.

Dakle, šta god da ti radi posao, u skladu je sa tvojim unutrašnjim dekoraterom enterijera i feng šuijem, Emmezeta ima. Na sve to, imaju i sjajne popuste, te se možeš usuditi da isklikćeš i zameniš sve ono što trenutno imaš a nije u skladu sa celokupnim vajbom i nervira te, bez da prekršiš budžet.

Shoppster - Online tržni centar sa neverovatnim cenama

Sledeća preporuka je, naravno, Shoppster. Poput Emmezeta-e, i ovde ćeš naći sjajan izbor nameštaja, dekoracija, i bele tehnike za svoj dom, a po cenama od kojih ćeš “izneverovati”. Nabavi sebi nove zavese, tepihe, ili pak prečišćivač vazduha ili novi TV po sjajnoj ceni.

Bonus, preko Shoppster-a možeš poručiti i tu paštetu da ne moraš da se cimaš do prodavnice po hladnom, a razliku usmeriti ka nečemu što zaista misliš da bi te učinilo srećnom, poput novog kafe aparata!

Huusk noževi iz Orbio World-a - pokreni ga u kuhinji

Jedan od najboljih lekova protiv post-prazničnog bluza je imati partnera koji će te podržati u tome da provodiš vreme u krevetu sa maskom na licu i nekom dobrom serijom, dok ti se prinosi najukusnija hrana koju si ikad probala.

Tako da, toplo ti preporučujemo, ako mu već nisi kupila kao poklon za njega za Dan zaljubljenih, da baciš pogled na Huusk noževe iz Orbio sveta. Možda ti i nećeš skakati od sreće kad ih vidiš, ali on će sigurno biti uzbuđen da ih iskoristi da isecka sve sastojke koji su mu potrebni za iskazivanje njegovih kulinarskih sposobnosti.

Ne zaboravi da vičeš “njam”, da bi bila sigurna da će to i ponoviti!

iRobot - Upotpuni svoj dom novim prijateljem

Foto: pexels.com

Znamo da zvuči malo čudno - ali kućni ljubimci su odavno poznat lek za svaki bluz. No, ako u kući već imaš previše stvari koje zavise o tebi da prežive, ili nikako nisi spremna za tu obavezu, rumba je možda idealno rešenje.

Em odlično sluša o toj šalteruši koja se drznula to da ti kaže, em je vrlo simpatično posmatrati ga kako otkriva tvoj dom zajedno sa tobom. Ne linja se, ne moraš ga hraniti, niti izvoditi u šetnje. Plus, čisti podove umesto tebe. Gde ćeš boljeg kućnog ljubimca?

Sinsay - Sjajni detalji za smešne pare

Naravno, tu je i Sinsay gde možeš osvežiti dom novim tekstilom, dekoracijama, ili sitnim ukrasima za manje od 1000 dinara i van praznične sezone. Imaju divne tepihe i jastuke, odličan izbor sitnih dekoracija i ukrasne rasvete, a pronaći ćeš i odlične setove posteljina da obnoviš spavaću sobu po stvarno super cenama.

Foto: pexels.com

Nećemo te lagati, već su im stigli preslatki zečevi, dekorativna jaja, i jedna veoma slatka ovca u okviru njihove uskršnje ponude! Pazi da ti miš ne sklizne na tu sekciju i da slučajno ne zalutaju u korpu! Slučajno, znamo!

Baj baj bluz, zdravo novi dome!

Po ovim cenama, online šoping terapija idealan je način da se opustiš posle haotičnih praznika, obraduješ sebe nečim lepim nakon što si se uspešno vratila na posao i nisi imala razgovor sa HR-om još uvek, ili da obezbediš sebi novog kućnog ljubimca koji zapravo zarađuje za svoju kiriju.

Ne odbrojavaj dane na kalendaru do Uskrsa, već ulepšaj svoj dom tako da te čini srećnom i kad nema prazničnih dekoracija u njemu! Proberi po ovim popustima, i organizuj tvoj dom tako da ti odgovara svaki dan, tokom cele godine.

P.S. Male žute patkice za skrivanje po kući možeš pronaći, normalno, na AliExpress-u, ako se odlučiš poći tom rutom!

Vladana Donevski - Mega Kuponi

Voli dobru šetnju, epsku fantastiku, jaku crnu kafu, i overthinkovanje. Ima previše hobija - ne stiže ni jednim da se bavi.

Glavna noćna mora su joj paukovi, sekundarna odlazak u šoping i bacanje para na nešto što “može ona to i sama da napravi”. Ceni dobar popust za ono što ne može, a obožava kad preostane za dobar čokoladni sufle.