Da li Temu dostavlja u Srbiju i da li je moguće plaćanje pouzećem?

Već mesecima se priča o Temu sajtu, novoj kineskoj platformi za onlajn kupovinu. Svi smo već čuli da je izbor proizvoda kao i na AliExpress-u, cene iste ili čak niže, a vreme isporuke kraće. Zvuči savršeno!

Odlična vest je da odnedavno Temu dostavlja u Srbiju, a njihov sajt i mobilna aplikacija sada su prevedeni na srpski. Dakle, ništa te ne sprečava da AliExpress zameniš Temu sajtom i da iskoristiš dodatne Temu popuste, a u nastavku ćemo objasniti kako funkcioniše Temu isporuka za Srbiju.

Temu isporuka - Koje su opcije?

Kada naručuješ sa Temu-a, postoji nekoliko opcija dostave. Standardna dostava je najčešća opcija i isporuka obično traje između 2 do 3 nedelje, zavisno od trajanja carinske inspekcije u Srbiji.

Takođe, postoji i brza isporuka kod koje se paketi brže pošalji iz Kine i isporuka u pravilu traje između 7 i 10 dana. U vreme pisanja ovog teksta, obe opcije isporuke besplatne su u Temu aplikaciji za kupce iz Srbije. Naravno, cene ovih usluga uvek se mogu promeniti pa savetujemo da pre svake porudžbine pročitaš sve uslove i upute unutar Temu aplikacije ili sajta.

Foto: pexels.com

Da li postoji plaćanje pouzećem?

Nažalost, ne. Temu sve proizvode šalje iz Kine uz besplatnu isporuku, ali zato svi proizvodi moraju biti plaćeni unapred. Plaćanje se uvek mora izvršiti onlajn, a moguće je platiti na sledeće načine: PayPal, kreditne i debitne kartice i Google Pay. Jedino nije moguće platiti Dina karticom.

Svi koraci isporuke i šta znači da je paket na carini?

Nakon što završiš sa odabirom proizvoda i platiš, dobićeš potvrdu porudžbine sa brojem za praćenje tvog paketa. Svaki paket možeš pratiti unutar Temu aplikacije gde će biti jasno istaknuto kada je paket napustio Kinu, kada je došao na aerodrom u Srbiji, kada je na našoj carini te, posle toga, kada kreće u isporuku na tvoju adresu.

Carinska inspekcija može da varira između 1 i 7 dana, zavisno od broja pošiljki i drugih faktora. Temu ovaj proces ne može ubrzati niti ponuditi više informacija o tvom paketu jer se carinjenje odvija direktno u Srbiji. Većina Temu paketa prođe carinsku kontrolu bez dodatnog carinjenja za kupca, posebno ako poručiš proizvode malih dimenzija ili ako je ukupan iznos tvoje kupovine manji od 50 evra. Međutim, to nije zagarantovano i ponekad ćeš morati dodatno da platiš carinu.

Kada paket uspešno prođe carinu, biće predat Pošti Srbije. U ovom trenutku, paket dobiva lokalni broj za praćenje i možeš da proveriš vreme isporuke na sajtu Pošta Srbije. Obično možeš da očekuješ svoj paket između 1 i 3 dana.

Ako se desi da ne primiš paket posle zadnjeg roka isporuke, možeš da se javiš Temu korisničkoj podršci putem svog Temu naloga. Ovo je jedini način da zatražiš povrat plaćenog novca, a kao naknadu u slučaju nestanka paketa, Temu ti nudi dodatnih 220 dinara koje možeš da iskoristiš za sledeću porudžbinu! Samo im se javi i objasni šta se desilo.

Da li postoji nekakav Temu kod za popust?

Da! Svaki novi korisnik iz Srbije može da dobije 30% popusta na prvu porudžbinu. Pitaš se kako? Samo preuzmi Temu aplikaciju putem naše veze i ukucaj kod za popust tai55840 pre plaćanja. Kupon vredi samo jedan sat posle preuzimanja aplikacije i stvaranja novog naloga.

Milica Radovanović - Mega Kuponi

Strastveni ljubitelj mode i šopinga. Slobodno vreme najradije provodi u potrazi za najnovijim modnim trendovima, a njene omiljene prodavnice su Sinsay, Mohito i, u poslednje vreme, Temu. Uživa u tome da kombinuje različite stilove i stvara jedinstvene autfite koji odražavaju njenu ličnost i kreativnost.