Tražiš nameštaj i dekoracije za svoj vrt ili balkon? Evo gde su prolećni popusti!

Pregrmeli smo Prvi maj, bio je i zeka, i mnogi od nas odlučili su da prve prave prolećne dane provedu u prirodi. Uživanje u prvim danima proleća u prirodi je realno - ideal. Osim ako imaš alergije.

Međutim, njemu neretko prethodi teško razočarenje u vidu raskrčavanja terase koju ostatak godine koristimo kao šupu. Srećnike koji imaju baštu čeka mukotrpno ribanje plastičnih stolica i stolova od prethodne godine. O košenju da i ne pričamo.

Tako da, ako ste se umesto višesatnog ribanja, izbacivanja kesa smeća i gađenja nad ponekom smrdibubom odlučili da ipak stvorite sebi kutak u kome možete piti kafu napolju, evo gde možete pronaći povoljan nameštaj i spoljnu dekoraciju za vaš mali raj:

U danima kad mnogo vremena provodimo u stolicama za ekranima, i to generalno unutra, imati gde da popijete kafu i limunadu na svežem vazduhu je neophodno. Evo i zašto: Naučnici su dokazali da imati sveukupno deset drveta u vašem bloku poboljšava vaš osećaj za zdrav život, odnosno, da se ljudi osećaju, u proseku, sedam godina mlađe!

Okej, subjektivan osećaj zdravlja je upravo to - subjektivan. Ali ko može da kaže da mu je lepše na betonu nego na travi? Realno, radije ćeš kad treba da se nađeš sa drugaricom na kafi ili u šetnji da odete u neki kafić sa baštom da se pošteno ispričate, nego u neku dnevnu sobu.

Tako da, pre nego što zapucaš u neki rasadnik da kupiš neko lepo zelenilo i ulepšaš tvoj balkon ili terasu nečim što će ovisiti o tebi da preživi, baci pogled na ove prodavnice i njihov spoljni nameštaj i dekoracije.

Foto: pexels.com

U ponudi imaju sve što ti je potrebno da urediš baštu i balkon. Kad kažemo sve, mislimo sve - možeš pronaći bazene i trampoline, opremu za roštiljanje, ili pak novu kosilicu. Samohodne su zakon. Pogotovo kad su na popustu.

A opet, možda su neki lepi lampioni, novi jastučići ili pak nova spoljna garnitura baš ono što ti je potrebno da uživaš u ovogodišnjim lepim danima!

Emmezeta - Najlepše a najpovoljnije baštenske i balkonske dekoracije i nameštaj

Ako želiš da unaprediš svoju baštu ili terasu, prva lokacija koju vredi da obiđeš definitivno je Emmezeta. Kada isklikćeš na tab “Bašta i slobodno vreme”, tu ćeš pronaći otprilike sve što ti je potrebno da tvoj planirani mali raj postane realnost.

Na popustu su im trenutno bazeni, te se možeš pripremiti za leto po najpovoljnijim cenama. Ne propusti da ugrabiš i sjajne tramboline, te da okupiraš najmanje nečim zanimljivim da možeš popiti kafu na miru.

Tu je naravno i baštenski nameštaj u svim oblicima i stilovima, a po sjajnoj ceni. Ako te interesuju dekoracije, možeš pronaći malene saksije, ali i cele drvene kućice. Definitivno imaju najveći izbor saksija, te te upozoravamo da se ne izgubiš i da obratiš pažnju prvo na dimenzije, a onda na to koliko su prelepe!

Pronaćićeš i sve one praktične stvarčice koje će pomoći da ti bašta bude čista i uredna. Ako imaš kućnog ljubimca, pogledaj šta nude među proizvodima i dodacima za životinje - pronaći ćeš igračke za tvoju macu ili kucu, ali i metalne kaveze za živinu.

Foto: pexels.com

Shoppster - Super popusti na baštenski alat i nameštaj

Ako ne tražiš toliko da bude lepo koliko praktično - Shoppster bi trebao biti idealan za tebe. Zanimljivo je da su spojili baštu i alat u jednu kategoriju, tako da toplo savetujemo da je ne razgledaš dok je muž pored tebe. Može da se ponada da ćeš mu kupiti novu bušilicu za rođendan ili sledeći praznik.

Kada kažemo praktično, mislimo na sve ono što ti je neophodno za pravo uživanje u tvojoj bašti i dvorištu. Kako za tebe, tako i za goste i društvance koji će nemilosrdno iskorišćavati činjenicu da imaš baštu svaki vikend.

Ovde ćeš pronaći roštilje, što je opet, dobar poklon za dečka ili muža, suncobrane i ležaljke. Tu je i izvrsna kolekcija spoljašnjeg nameštaja. Pronaćićeš garniture, stolice, stolove, “jaje za izležavanje”, ali i tende, ograde, i paviljone. Ako pikiraš bazen, i to ćeš naći u Shoppster-u po cenama koje nećeš nigde drugde.

Sa druge strane, ako je tvojoj bašti neophodna prvo generalka pa sve ostalo, zaviri pod “Baštenski alat”. Pronaći ćeš kosilice, perače pod pritiskom, trimere, i razni ručni alat kojim svoju baštu možeš dovesti u red a da ne dobiješ boju dok završiš.

Eurovik - Sjajne cene za sve uređaje kojima možeš unaprediti svoju baštu

Ako je tvoja bašta već uredna i lepa, ali želiš da je malo… pa, modernizuješ, u nedostatku bolje reči, skokni do Eurovik-a. Ako radi na struju, naćićeš ovde, i to po sjajnim cenama koje se neće ponoviti u drugim prodavnicama elektroopreme.

Pronaćićeš kamere da snimiš tu krticu koja te maltretira. Imaju najbolje led rasvete kojima možeš svaku dosadnu sedeljku pretvoriti u žurku na klik, a tu je i ozvučenje bez koga ni jedna dobra žurka ne može da prođe.

Plus, interesantan podatak je da ovde možeš pronaći solidan izbor solarnih panela. Ako imaš vikendicu, želiš da kampuješ, ili ti prosto treba struja bez lepog računa na kraju meseca, razmisli o ovoj dosta povoljnoj investiciji.

Hajmo napolje dok još nije upeklo

Nikad nije bilo bolje vreme da se uživa pod vedrim nebom, osim kad padne kiša kao za Prvi maj. Poenta je i dalje tu - nema smisla da sediš unutra, jer dok kažeš keks biće 30 stepeni, a tad ćemo svi sedeti pod klimama.

Pritom, imati svoje parče prostora gde možeš sedeti i uživati, bez da moraš da trčiš u obližnji kafić i pretplatiš tu kafu je pravo blago. Uglavnom, sve što je potrebno je malo pažnje i ljubavi - nešto što generalno ignorišemo kad je hladno napolju.

Uređivanje tvog balkona i trampa starih saksija, random kutija i neke plastike za čišćenje stana za lep nameštaj i prelepu dekoraciju u kojoj ćeš uživati ne mora da košta kao ceo novi stan - ugrabi jedan od ovih popusta, i osveži svoju terasu!

Vladana Donevski - Mega Kuponi

Voli dobru šetnju, epsku fantastiku, jaku crnu kafu, i overthinkovanje. Ima previše hobija - ne stiže ni jednim da se bavi.

Glavna noćna mora su joj paukovi, sekundarna odlazak u šoping i bacanje para na nešto što “može ona to i sama da napravi”. Ceni dobar popust za ono što ne može, a obožava kad preostane za dobar čokoladni sufle.