Dečija garderoba na popustu – Kako da kupiš sve šta treba tvom detetu jeftinije?

Da, da, deca rastu kao iz vode. Prvo mesecima izgaraš od nestrpljenja dok čekaš da kažu "mama", a onda u treptaju oka dođe dan kad počnu da te zovu "keva" ili da te oslovljavaju imenom. Dok se ti pitaš kad će već jednom doći dan da popiješ jutarnju kafu u tišini, oni počnu da ti zatvaraju vrata pred nosem i stavljaju slušalice na uši svaki put kad pokušaš da proćaskaš sa njima.

Nego, da se manemo patetike. Deca rastu i svakodnevno se menjaju i u tome nema ničeg lošeg, koliko god tebi bilo teško kad shvatiš da je vreme da odneseš u podrum plišanog zeku ili bicikl sa pomoćnim točkovima. Daj da mi vidimo praktična pitanja oko tog njihovog munjevitog rasta.

Foto: pexels.com

Osim što svakog dana postaju pomalo drugačiji ljudi nego juče, takođe se (ne baš svakog dana, ali ipak vrlo često) ispostavlja da su prerasli još neki komad odeće. Zato se obnavljanje garderobe za decu na svakih par meseci ne može izbeći, svejedno da li si zaljubljenik u dečiju modu i teško odolevaš svim tim preslatkim dukserčićima, farmerkama, haljinicama i raznim dodacima, ili si praktičan tip i biraš jednostavnu i jeftinu odeću znajući da će je deca ionako brzo prerasti.

Kako onda prevariti sistem i uštedeti na garderobi za decu? Ako ne želiš da čitaš ceo tekst, pogledaj ispod naš top izbor prodavnica sa popustom na dečiju odeću:

Nasleđivanje dečije odeće

Jedna od glavnih nuspojava trudnoće (naročito kada je u pitanju prva trudnoća) je iznenadna opsednutost bebećim stvarima. Odjednom postaneš svesna mnoštva izbora, iako ti se do juče činilo da se sve bebe voze u identičnim kolicima i spavaju u istim krevecima. Po gradu magično počnu da niču prodavnice bebi opreme na mestima na kojima bi se zaklela da su pre toga bili kafići i banke. A onda uhvatiš sebe kako na internetu uz jutarnju kafu pretražuješ igračke i dečiju garderobu. Oni naročito racionalni već tada uzmu digitron u ruke i brzo zaključe da se mnogo toga što je bebi potrebno može i naslediti. Oni manje praktični dođu do tog zaključka za koju godinu, eventualno kad stigne drugo ili treće dete.

I zaista, nasleđivanje je najstariji trik da uštediš na dečijoj odeći, a i na mnogim drugim stvarima za decu. Ako imaš dvoje ili više dece, lako je odložiti svu očuvanu odeću koju starije dete preraste i ponovo je izvaditi kad dođe vreme, naročito ako su deca istog pola ili ako kupuješ rodno neutralnu garderobu. Bonus je što se većina dece (bar do određenog uzrasta) jako raduje “novoj” odeći koju su pre toga nosili brat ili sestra. Prosleđivanje odeće dobro funkcioniše i među rođacima i prijateljima, pa ovo može da bude rešenje i za roditelje jedinaca.

Odvajanje “radne” od “paradne” odeće

To što su tvom detetu okraćali rukavi na trenerci koju si kupila pre samo par meseci je samo deo čitave te jednačine sa decom i odećom. Ostatak leži u flekanju, cepanju, habanju… i to uvek, u skladu sa Marfijevim zakonom, baš one odeće koja im po veličini još uvek odgovara. Bebe bljuckaju, deca naleću rukavima perjanih jakni na eksere, sedaju u žvake i cepaju kolena igrajući fudbal. I to je tako. Pomiri se sa tim. Najbolje što možeš da uradiš po ovom pitanju je da napraviš selekciju dečije odeće i odvojiš ono što je za igru od onog što je za školu, vrtić, šetnju i posebne prilike.

Foto: pexels.com

Kupovina odeće na akciji i sa kuponima

Čak i ako vodiš računa o dečijoj odeći kako bi što duže trajala i maksimalno koristiš pogodnosti nasleđivanja, tvom detetu će tu i tamo biti potrebno nešto nove odeće. Ali i ovde i te kako postoji prostor za uštedu. U kategoriji popusta odeće i obuće i kategoriji proizvoda za mamu i decu na našem sajtu, naći ćeš kupone sa popustima za mnogo prodavnica, uz koje možeš značajno da uštediš na garderobi za svoju decu. Pregledaj ormane svoje dece, popiši šta im je potrebno i upusti se u razgledanje. Ako ti je potrebna veća količina odeće, evo dodatnih saveta.

Pakovanja od po više komada

Tvoja veš mašina jede čarape, zar ne? Znam, sve ih jedu. A naročito vole dečije. Zato su izmišljena pakovanja sličnih ili čak istih čarapa od po više komada, da bismo ih lakše sparili kad jedna nestane. U međuvremenu su se pojavila ista pakovanja donjeg veša, a onda i drugih odevnih komada. Veš mašine, doduše, retko jedu pantalone, ali ako možeš da kupiš tri para pantalona po super ceni, onda je to definitivno dobar plan za uštedu. U Sinsay-u i Factcool-u, na primer, možeš da kupiš pakovanja od po dva, tri, pet ili čak šest majici, duksera, farmerki, trenerki ili pižama, po super cenama.

Za broj veća odeća

Rasprodaje su najbolji način da uštediš, naročito ako kupuješ skuplje komade poput zimske jakne ili obuće. Ali vrlo je nezgodno kupiti jaknu koju će dete koje raste nositi za osam ili devet meseci, zar ne? Pa, i nije. Dovoljno je da kupiš odeću za broj ili dva veću od one koja detetu trenutno odgovara i mala je verovatnoća da ćeš pogrešiti. Pored sezonskih rasprodaja, prodavnice poput Factcool-a imaju i stalnu kategoriju zvanu “čistimo zalihe” gde tokom cele godine možeš da pronađeš odeću na sjajnim popustima.

Foto: pexels.com

Praznična i garderoba za specijalne prilike

Modna industrija dobro poznaje mame i zato se krajem svake godine u buticima pojavi milion preslatkih dečijih kompletića sa prazničnim motivima. Ne prođe ni par meseci, i tu su uskršnje pastelne haljinice i majice sa zekama, a onda na jesen kostimi za Noć veštica i komadi sa aplikacijama bundeva. Iako svi znamo da će deca ovu odeću obući samo jednom ili dva puta, a da im sledeće godine verovatno više neće odgovarati, ima onih koji ne mogu da odole. Ako si među njima, toplo preporučujem AliExpress, gde se ova garderoba može pronaći po znatno nižim cenama, a uz kupon sa našeg sajta, uštedećeš još više. Isto važi i za svečanu odeću za posebne prilike, poput venčanja, proslava ili prvog dana škole.

Na kraju, da ne zaboravim, i mame imaju svoj praznik. Zove se Black Friday i vrlo je blizu! Ako tvom detetu treba nešto nove odeće, ne zaboravi da to dodaš na svoj spisak, a uštedeti možeš sa našim kuponima za ovogodišnji Crni petak!

Tijana Stanojev Kosanović - Mega Kuponi

Piskaralo iz zadovoljstva, lovac na popuste iz potrebe.

Ljubav prema rešavanju zagonetki i potragama na skriveno blago, vremenom je pretvorila u, nešto praktičniji i svrsishodniji, lov na akcije i rasprodaje. Zna da smo svi u istom sosu, pa deli dojave o popustima šakom i kapom. Sve što pretekne posle kupovine na akciji, troši na društvene igre, lego kocke i kafu.