Jesen u kući - Kako da ukrasiš svoj dom uz velike popuste

Dani postaju sve kraći, lišće menja boje i sve ga je više po trotoaru, a počele su i prve jesenje kiše. Mnogi ljudi jesen smatraju tmurnim i bezličnim godišnjim dobom, ali to uopšte ne mora da bude tako! Ima li ičeg lepšeg od slušanja zvuka kiše dok sediš s ćebencetom u krilu i šoljom toplog napitka u ruci? Doživljaj će biti još upečatljiviji ako se nalaziš u pažljivo uređenom prostoru u kome vladaju topli tonovi koji podsećaju na boje jesenjeg lišća.

Foto: pexels.com

Da na što bolji način iskoristiš svoj novac, ukrase možeš da napraviš od stvari koje već imaš i prirodnih materijala, a možeš i da ih kupiš po veoma niskoj ceni na internetu. Obrati pažnju na popuste i praznične rasprodaje, a iskoristi i kupone i promotivne kodove za kupovinu u tvojim omiljenim onlajn prodavnicama!

Neka te dočekaju praznično ukrašena vrata i hodnik

Tvoja ulazna vrata su prvo što te dočeka kad se vratiš kući s posla i prvo što gosti vide kada posete tvoj dom. Možeš im dodati svoj lični pečat postavljenjem ukrasa poput venca od jesenjeg lišća, grančica i suvog cveća.

Kako ti prirodni materijali možda nisu lako dostupni, preporučujemo da posetiš onlajn prodavnicu Artmie. Tu ćeš pronaći veliki izbor dekorativnog materijala i pribora za ovakve poduhvate. U ponudi imaju venac od slame koji možeš da iskoristiš za svoj unikatni jesenji venac. Obogati ga ukrasima od papira, žirovima, suvim cvećem, voćem, pa čak i lampicama. Takav detalj pokazuje koliko pažnje posvećuješ svom okruženju, a poseban šarm mu daje to što je delo tvojih ruku. Ako živiš u stanu, razbiće sivilo hodnika i razveseliti komšije.

Izdubljene, oslikane bundeve možeš koristiti kao vaze za cvetne aranžmane koje ćeš postaviti pred ogledalo u hodniku, a lampa koja isijava svetlo tople žute boje stvoriće čarobnu atmosferu odmah pri ulasku u tvoj dom.

Za mali novac, unesi čaroliju jeseni u svoj dnevni boravak

Dnevni boravak je na neki način srce tvog doma i prostorija u kojoj ćeš verovatno provoditi najviše vremena tokom hladnijih meseci, a veoma mu lako možeš dodati obeležje jeseni. Šišarke, vaze sa suvim cvećem i ukrasne bundeve stavi na sto ili prozorski okvir, i prostorija će odmah da deluje praznično!

Šareni ukrasni jastuci u narandžastoj, smeđoj i tamnocrvenoj boji, jednostavna su i upečatljiva dekoracija. Mekani pokrivači, prostirke i plišane kućne papuče sa istom tematikom ne samo da lepo izgledaju, već će učiniti i da ti bude toplo i ugodno.

Foto: pexels.com

Ako želiš da oplemeniš svoj životni prostor, a da ne napustiš udobnost svog doma, pogledaj Sinsay popuste u kategoriji “Kuća”. Tu ćeš naći mnoštvo predmeta koji u tvoj dom mogu da unesu jesenju razigranost, kao što su ukrasne košarice sa šišarkama, kasice u obliku pečurke ili lisice, i veštačko suvo cveće i bundeve koje možeš da koristiš iz godine u godinu. Na istom mestu možeš da kupiš i novu odeću za hladnije dane. Samo ne zaboravi da iskoristiš kupone za još veću uštedu!

Ako imaš difuzer ili voliš da koristiš esencijalna ulja ili mirisne sveće, možeš prostoriju ulepšati i mirisima poput vanile, cimeta, naranče i bora. Na taj način će tvoj dnevni boravak pružati još živopisniji osećaj jesenje udobnosti i topline. Ukoliko to nije u tvom stilu, posuda sa sveže ispečenim kolačima će postići isti efekat!

Tvoja kuhinja, carstvo mirisa i okusa u doba jeseni

Kao što smo ranije pomenuli, jedan od mirisa koji mnoge od nas podsećaju na jesen je miris kolača i drugih đakonija koje se često spremaju u ovo doba.

Kako nema više onih vrućina zbog kojih smo izbegavali da palimo rernu i dugo stojimo kraj ringle, moguće je da ćeš sve više vremena da provodiš u kuhinji, zbog čega je važno da se u njoj dobro osećaš.

Upravo jedan od najlepših ukrasa u kuhinji u doba jeseni je velika posuda ili košara puna sezonskog voća! Cene krušaka, jabuka, grožđa i drugog voća koje sada sazreva su najniže u ovo doba godine. Isto tako, teglice s domaćim džemom i ajvarom postaju savršene jesenje dekoracije ako ih izložiš na vidnom mestu u kuhinji.

Nešto tako jednostavno kao upotreba kuhinjskih krpa s dezenom koji odgovara sezoni može potpuno promeniti tvoj doživljaj kuvanja. Poigraj se dezenima i bojama za željeni efekat.

Topla idila u spavaćoj sobi

Izborom pravih dekoracija možeš da pretvoriš svoju spavaću sobu u malo udobno utočište tokom jesenjih i zimskih meseci. Kao prostor za okrepljenje, važno je da ona bude topla i prijatna.

Vreme je da laganu letnju posteljinu zameniš debljom i udobnijom, a punije zavese će doprineti osećaju ušuškanosti i pomoći da se soba izoluje od hladnog propuha.

Ako želiš da stvoriš poseban, magičan ambijent, upali sveću umesto sijalice. Sveće pružaju blagu i umirujuću svetlost i stvaraju poseban ugođaj. Stone lampe su takođe dobra opcija. Jednostavan način da brzo promeniš izgled svoje spavaće sobe je da upotrebiš tapete ili nalepnice za zidove s lišćem i drugim motivima iz prirode.

Ove predmete za uređenje spavaće sobe možeš pronaći u onlajn prodavnici Emmezeta. Oni nude širok asortiman pristupačnih opcija koje ti mogu pomoći da spavaću sobu učiniš svojim malim privatnim carstvom. Oni koji se odluče registrovati na sajtu i naruče njihovu karticu će imati pristup posebnim sniženjima na određene proizvoda svakog meseca, a tokom vikenda možeš da ostvariš i dodatne popuste u Emmezeta vikend akcijama. Pogledaj i druge dodatke za uređenje spavaće sobe, poput budilnika i slika. Ovi mali predmeti mogu upotpuniti jesenji ambijent prostorije.

Šarena zemlja čuda u dečjoj sobi po veoma niskoj ceni

Ovo čarobno doba godine je veoma upečatljivo za mališane. Deca prirodno vole šarene ukrase, a ako ih uključiš u sam proces dekorisanja, steći će uspomene kojih će se uvek rado sećati.

Ako želiš da kupiš veoma jeftine ukrase i predmete za dečju sobu, pogledaj AliExpress sniženja . Na ovom sajtu zajedno sa svojom decom možeš da biraš ono što ti se najviše sviđa u mnoštvu ponuđenih nalepnica, igračaka, školskog pribora i ukrasa s temom jeseni.

Sajt još uvek nije dostupan na srpskom jeziku, ali se na njemu nije teško snaći. Jednostavno ukucaj “fall decoration” ili “autumn decoration” (jesenje dekoracije) i pred tobom će se pojaviti velika lista rezultata. Verujemo da će te ponuda iznenaditi!

Ono što je najbitnije, uživaj pri ukrašavanju!

Došlo je doba kada se sva priroda priprema za hladnije vreme, a s njom i mi. Jesen nudi priliku za kreativnost i izražavanje tvog ličnog stila i poziva te da na maštovite načine uneseš razigrane jesenje boje u svoj životni prostor.

Dekoracija u duhu jeseni ne mora da bude skupa. Nadamo se da su ti se dopale ideje i saveti kako da zahvaljujući promo kodovima postigneš željeni efekat, a da ne potrošiš veliku količinu novca.

Koje od ovih saveta ćeš da primeniš ove jeseni?

Isidora Kesić - Mega Kuponi

Nepopravljivi sanjar i zaljubljenik u slobodu i lični razvoj.

Veruje da je svaki kupon, kao i svaka reč, stepenica na putu ka slobodi! Voli da piše o popustima jer smatra da vrednost novca leži u tome koliko nam prilika pruža da budemo autonomni i dobri ljudi.

Uživa u udobnosti doma, sticanju novih znanja i tehnološkim inovacijama, a cilj joj je da ostavi pečat optimizma na srcima ljudi.