Njeno veličanstvo – torba (i kako da jeftino kupiš još jednu)

“Šta će ti torba?! Ideš samo do trafike / kafića / drugarice / auta / (dopuni po sopstvenoj volji)!“ Od nastanka sveta postoji nekoliko ključnih misterija o ženama koje intrigiraju muškarce. Posle one "zašto žene idu zajedno u toalet", sadržaj ženske torbe je verovatno najveća. Još od kad je pećinska žena uvezala parče mamutove kože oko kratkog štapa, prebacila ga preko ramena i pošla nekud iz pećine, muškarci ne prestaju da se pitaju šta to žene uopšte nose u svim tim torbama, tašnama i rančevima raznih oblika i veličina, i zašto nigde ne idu bez njih. Nisam sigurna da li bi se prosečan muškarac više šokirao kada bi shvatio koliko prosečna žena zapravo ima torbi ili kada bi otkrio da se u nekim od tih ženskih torbi ponekad ne nalazi ništa naročito, tek sitnica ili dve koje bi lako mogle da stanu i u džep.

Foto: pexels.com

Pa zašto onda pobogu nigde ne idemo bez torbe?! Zato što ih obožavamo, naravno. Torbe su praktičan dodatak, ali one su i mnogo više od toga – izraz stila, stava, pa čak i karaktera. Rizikovaću da me razapnu borci za rodnu ravnopravnost, ali to koliko torba govori o onom ko je nosi, znaju samo žene! A to je možda i najbolji odgovor na pitanje zašto nam je potrebno toliko torbi za sve moguće prilike, odevne kombinacije i sva naša raspoloženja. Evo najkraćeg mogućeg spiska torbi koje su potrebne svakoj ženi, pa ako ti slučajno neka nedostaje, dodaj je na spisak za kupovinu ovog Crnog petka ili kad krenu praznične rasprodaje.

Torba za svaki dan

To je ona koja visi na čiviluku ili stoji na cipelarniku pored tvojih ulaznih vrata, kad nije u tvojim rukama ili okačena o tvoje rame, naravno. Možda joj već ponegde viri končić ili malo zapinje rajsferšlus, ali to je zato što je to tvoja omiljena torba koja je s tobom prošla svašta i bila svuda. Veličina i sadržaj ove torbe otkrivaju najviše o tebi, jer svakodnevna torba organizovane žene koja je uvek pripremljena za svaku situaciju i one koja više voli da se prepusti danu i ne planira mnogo, ne izgledaju isto.

Ako si od onih koji se emotivno vezuju za stvari, ovu torbu je najteže zameniti. Baš zato nije loše da počneš da tražiš novu dok je ona koju trenutno koristiš još uvek u dobrom stanju. Nije lako preporučiti adresu za kupovinu nove omiljene torbe, ali Sinsay i Mohito su na ovu temu pripremili opširan odgovor, pa ovde zaista ima torbi za razne ukuse.

Torba za večernji izlazak

Ovo je već momenat gde će većina žena dati prednost izgledu nad praktičnošću. Takođe, ako za neke druge prilike i imaš samo jednu torbu, ne verujem da je to slučaj i kada je reč o torbi za izlazak. Modna pravila koja su važila pre nekoliko decenija, poput obaveznog uklapanja boje torbe sa bojom obuće, odavno su srušena. Pa ipak, svi s vremena na vreme naletimo na savršenu haljinu s kojom nijedna od naših torbica jednostavno ne ide. Ako si baš sad u sličnoj situaciji i tražiš torbu koja će biti šlag na torti za modnu kombinaciju koju si pripremila za neki od sledećih izlazaka, pogledaj aktuelne popuste u kategoriji modnih dodataka na našem sajtu.

Ranac za sportske aktivnosti i opušteno izdanje

Trčanje? Vožnja rolera? Izlet u prirodi? Spremna sam, samo da ubacim nekoliko sitnica u ranac. Čak i ako baš i nisi sportski tip, a vikende radije provodiš na kauču uz film nego planinareći ili vozeći bicikl, ranac je modni dodatak koji će ti dobro doći u raznim situacijama. Dubok naklon elegantnim pismo tašnicama i minijaturnim torbama sa ručkom, ali čik pokušaj u njih da smestiš sve što si kupila u prodavnici, knjige koje si usput pokupila u biblioteci ili teksas jaknu za šetnju koja će potrajati do večernjeg zahlađenja! Zbog toga, dok god modnim dizajnerima ne pođe za rukom da naprave torbu u stilu Meri Popins, rančevi će imati neprikosnovenu prednost kada je u pitanju praktičnost.

Foto: pexels.com

Ako misliš da ćeš teško pronaći ranac koji odgovara tvom stilu, predlažem da odmah počneš sa razuveravanjem tako što ćeš kopirati kod za popust u Factcool prodavnici i baciti se na pretragu. Do kraja oktobra u ovoj prodavnici imaš 30% popusta na sve uz kod sa našeg sajta. Ako između nekoliko stotina gradskih, modnih, sportskih i rančeva za putovanje na ovom sajtu ne pronađeš nijedan po svom ukusu, prepravljam tekst i javno priznajem da sam pogrešila i da ranac ipak nije potreban baš svakoj ženi!

Torba za plažu

Da, za plažu. Ova torba se ne kupuje u julu, pred more, nego posle letnje sezone, na rasprodaji. Na našem sajtu imaš ekskluzivni kupon za 20% popusta u Zaful prodavnici, a tamo te čeka ceo odeljak sa torbama za plažu. Eto, sve sam ti rešila. Tebi praktično ostaje samo da smisliš gde ćeš na letovanje sledeće godine.

A to nas vodi do teme kupovine novog kupaćeg i naočara za sunce. Ali ne možeš sve odjednom. Zapiši to sebi negde, pa posle pogledaj ponudu. Ne možeš da nađeš olovku? Pogledaj u torbi, verovatno ima jedna.

Tijana Stanojev Kosanović - Mega Kuponi

Piskaralo iz zadovoljstva, lovac na popuste iz potrebe.

Ljubav prema rešavanju zagonetki i potragama na skriveno blago, vremenom je pretvorila u, nešto praktičniji i svrsishodniji, lov na akcije i rasprodaje. Zna da smo svi u istom sosu, pa deli dojave o popustima šakom i kapom. Sve što pretekne posle kupovine na akciji, troši na društvene igre, lego kocke i kafu.