Treba ti VPN? Top lista najboljih i najpovoljnijih VPN servisa u Srbiji!

“Ne treba mi još i VPN!” - možda je prva misao koja ti je prošla kroz glavu posle ovog naslova. Međutim, sama činjenica da ovaj članak čitaš na netu sugeriše da ti ipak…pa, treba.

Naime, svako kačenje na internet bez dobrog VPN-a je kao da si glasno viknuo celom svetu da ideš na put, kuću si ostavio otključanu, lozinka za apsolutno sve je na žutom papiriću pored laptopa, a kartice i novac su u drugoj fioci ispod bifea.

Šta je VPN i šta će mi?

VPN, ili Virtual Private Network, idealan je način da sakriješ svoje privatne podatke. Ovi virtuelni serveri su privatni, koriste dodatnu enkripciju da sakriju podatke svojih korisnika, i neophodno je korisničko ime i lozinka da bi im se pristupilo.

Dakle, VPN omogućava da se prvo nakačiš na njega - gde si bezbedan i ušuškan, pa onda na internet. Na ovaj način možeš da se sakriješ od bilo koga ko želi da zna gde si, odakle si, i da ti kaže da se taj pin koji koristiš za online kupovinu baš lako pamti! Plus, s obzirom da kad koristiš VPN niko ne zna odakle si (čak ti biraš odakle si), niko ti ne može reći da taj sadržaj koji si želeo da gledaš ili slušaš nije dostupan u tvojoj zemlji!

Foto: pexels.com

Razumemo da je na same uređaje već potrošeno boga oca para, da već plaćaš sumanute pretplate providerima za internet, a sad još treba i da ih zaštitiš! Međutim, isto kao što dobar antivirus možeš dobiti po sjajnoj ceni, ni VPN ne mora biti skup.

Evo naših predloga za odlične, a super povoljne virtuelne privatne mreže, da sebi obezbediš anonimnost i sigurnost na internetu.

TurboVPN - Najjednostavniji VPN i najlakša odluka koju si ikad doneo

TurboVPN je idealan saveznik kad prosto ne želiš da razmišljaš previše i upuštaš se u učenje i istraživanje o VPN-ovima.

Naime, TurboVPN je visoko rangiran među VPN-ovima po svemu što je važno. Ima odličnu enkripciju, kreira tvoj privatni DNS tako da je tvoj obilazak raznih sajtova obezbeđen, i štiti te od zlih očiju na javnim i otvorenim WiFi mrežama. Plus, odličan skor pokazuje i po pitanju brzine, po čemu je i dobio ime. Vrlo je jednostavan za korišćenje i možeš se bezbedno nakačiti na net u samo par klika.

Sa jednom, i to vrlo povoljnom, pretplatom na TurboVPN možeš zaštiti čak do pet uređaja, a podržani su svi operativni sistemi. Takođe, tu je i njihov korisnički servis 24/7, na koje se možeš osloniti da sve tvoje probleme reši i odgovori na sva moguća i nemoguća pitanja!

NordVPN - Najpopularniji VPN sa dobrim razlogom

NordVPN je jedan od najpoznatijih imena u svetu VPN-a, ne samo u Srbiji već i bukvalno širom sveta. Sama popularnost govori o kvalitetu ovog VPN-a, jer je nije zaslužio dobrim marketingom, već sjajnim razlogom.

NordVPN ostavlja konkurenciju u prašini sa impresivnim brojem servera (kojih je preko 5800!), što omogućava izuzetnu brzinu konekcije - zamisli samo, zaštićen si, gledaš sadržaj iz Japana, a nema više dosadnog kružića koji se beskonačno vrti u krug!

Foto: pexels.com

Podjednako je strog sa enkripcijom kao i svaki drugi VPN na ovoj listi. Jednostavan je za korišćenje, a pokriva do 6 uređaja sa jednom pretplatom. Plus, u ponudi ima i odličan softver za rukovođenje lozinkama, odnosno password menadžment, tako da nikad ne moraš pamtiti iste ili koristiti jednu te istu. Možeš se pouzdati u njega i da zaštiti tvoje podatke i sačuva ih na privatnom serveru ili oblačku.

Cena mu je, doduše, malo jača od konkurencije na ovoj listi. Naravno, ako ugrabiš naš NordVPN kupon, možeš se osigurati i strimovati po dosta povoljnijoj ceni!

AtlasVPN - Najveće pokriće i Multihop za najbolje brzine u Srbiji

U kući vas je mnogo, i treba ti jedno sedam pretplata da pokriješ sve uređaje? Ne, ako se osloniš na AtlasVPN, koji je jedan od retkih VPN-ova koji nudi neograničen broj uređaja za jednu pretplatu!

Ne brini o kvalitetu kad već moraš da paziš na budžet zbog velikog broja uređaja. Atlas VPN nudi odlične brzine svojih servera, a i dalje ima odličnu enkripciju - istu onu koju opisuju kao da je stigla iz vojne baze. Multihop će ti dozvoliti da se konektuješ na više od jednog servera odjednom, podižući sigurnost na još viši nivo!

Kad pričamo o brzini, ovaj VPN nudi preko hiljadu servera da ti ne trokira ništa dok sigurno surfuješ. Plus, ne moraš ni da brineš niti da biraš među tih hiljadu: automatizuj AtlasVPN, a sam će odabrati najbolji server za tebe - onaj koji je na idealnoj distanci i ima najbolju brzinu!

CyberGhost VPN - Najrazličitiji broj uređaja pokrivenih jednom pretplatom

CyberGhost VPN je još jedna odlična solucija koju toplo preporučujemo za neograničen striming na različitim uređajima. Ovaj VPN ima čak 15 servera u Srbiji, te možeš računati na odlične brzine.

Plus, dokazano otključava veliki broj različitih striming servisa, čak i one koje nisu dostupni u Srbiji! Otključaj sadržaj na Američkom Netfliksu ili Disney+, ne oslanjaj se samo na HBOmax, već na sam Max, i prikači se i na Hulu. Jer, dok ga mi dočekamo ovde… pre će stići Godo.

Sa ovim VPN-om, možeš pokriti do sedam uređaja, te zaštititi ne samo laptop i mobilni, već i svoj ruter, pametni TV i druge pametne uređaje, Xbox ili Playstation. Kako nudi vrlo širok dijapazon podržanih operativnih sistema, možeš zaštititi skoro svaki uređaj u svom domu koji zavisi o internetu po vrlo povoljnoj ceni!

Dodatne, i počasne, alternative

Namecheap je sjajna destinacija za sve male preduzetnike i nove biznismene, jer tu možeš da nabaviš sve što ti je potrebno za sajt na jednom mestu - domen, hosting, ali i VPN! Namecheap-ov FastVPN nije za bacanje. Po odličnoj ceni možeš zaštititi neograničen broj uređaja, i uživati u sjajnim brzinama. Ako hoćeš sve da rešiš na jednom mestu, definitivno uzmi u obzir i ovu opciju!

Sa druge strane, ako VPN planiraš da koristiš samo za surf, preporučujemo i opciju da prosto - zameniš browser. Opera je jedan od retkih pretraživača koji u sebi već sadrži VPN, a možeš je ugrabiti po sjajnoj ceni!

Pa, koji VPN je onda najbolji? Koji da odaberem?

Dobro pitanje! Odgovor, naravno, zavisi od toga šta očekuješ od svog VPN-a. Ako ti je važna dobra zaštita briljira jedan, ako su ti bitne brzine briljira drugi. Izbor takođe zavisi i od toga koliko uređaja želiš da pokriješ, koje operativne sisteme poseduješ, i koje striming servise želiš da otključaš!

Svaki od ovih VPN-ova je za toplu preporuku. Potrudili smo se da sakupimo najbolje u svom poslu, a da pritom za sigurnost ne moraš da platiš punu cenu. Na tebi je da odabereš onaj čije performanse odgovaraju tvojim potrebama i željama!

Vladana Donevski - Mega Kuponi

Voli dobru šetnju, epsku fantastiku, jaku crnu kafu, i overthinkovanje. Ima previše hobija - ne stiže ni jednim da se bavi.

Glavna noćna mora su joj paukovi, sekundarna odlazak u šoping i bacanje para na nešto što “može ona to i sama da napravi”. Ceni dobar popust za ono što ne može, a obožava kad preostane za dobar čokoladni sufle.